Известие

Collapse
No announcement yet.

каво е полочението с чиповете?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinko
    Абе тая 166-ца ще се окаже некъв уникален автомобил. Не знам дали е от чипа, ама...
    Ай счига бе! Тука или има неизправност или фотошоп.
    166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от p3shku
      Аз сериозно съм се замилсил за чип... само не ми е ясно как ще се отрази това на градския разход при запазване на стила на каране .... колегата по нагоре е писал че и трябват много обороти на колата за да тругва и така нататък....
      Абе голяма мъка е градско. Ако искаш ряз трябва да я държиш на 2000 оборота, иначе почваш да тормозиш съединителя ако я настъпваш под тази граница. 2000 оборота са ти близо 50км/ч на 2ра май (не помня точно колко бяха, ама там някъде)... Абе само на 2ра и 3та ще караш, така че забрави за икономия градско! Последната 166ца е на 58000км (реални според Боян от Вантотрейд), така че правете си сметка за съединителя. Старата е на 163 000км, един господ знае дали са реални, и никога не е ставало дума за съедините през 90 000км изминати с нея...

ОК съединителя на новата може да е бил за смяна (съмнявам се), така че какъв съединител трябва да се сложи, за да се гарантира че няма да има проблем с колата? Просто информацията за тоя чип е толкова малка, че сега повечето се учат на нас и откриваме топлата вода... Рисковано е да се прави подобна модификация, понеже не знаеш какво може да ти се случи. Кефа си е кеф, ама разходите може да са големи...

Смятате ли, че компютрите ви показват достоверна информация? Баси типия компютър има 166. Бъгав е отвсякъде и лъже не само за консумацията на гориво, ами даже запецва и на електронното измерване на скоростта. Карам със 180 а то ми пише че карам с 58км/ч в продължение на километри... Рестартирам го и се оправя... Разхода ми преминава в какви ли не цифри, но не и реални. По-добре да си седи на Radio или Main, че само глупости показва. Вече втора 166ца следя и на двете компютрите не стават за никакъв чеп.

Comment

Първоначално публикувано от Sraaaaa
        Смятате ли, че компютрите ви показват достоверна информация? Баси типия компютър има 166. Бъгав е отвсякъде и лъже не само за консумацията на гориво, ами даже запецва и на електронното измерване на скоростта. Карам със 180 а то ми пише че карам с 58км/ч в продължение на километри... Рестартирам го и се оправя... Разхода ми преминава в какви ли не цифри, но не и реални. По-добре да си седи на Radio или Main, че само глупости показва. Вече втора 166ца следя и на двете компютрите не стават за никакъв чеп.
        Колега няма електронно измерване на скороста - това е средна скорост, разхода си е доста реален и най-лесно се хваща като заредиш до горе и нулираш показанията след 100-200 км зареждаш на същото място пак до горе и ще видиш че дава реален разход
        FIAT Punto 1,9 JTD
        EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
        sigpic

Comment

И на мене ми показва горе долу реално А и незнам на колегата какъв е тоя чип ама не ми се види хубав, с моя колата и градско върви много по добре и харчи по малко. Какви са тия че не може да караш под 2000 оборота аз и на 6-та си карам в Софето

Comment

Първоначално публикувано от gigi
            И на мене ми показва горе долу реално А и незнам на колегата какъв е тоя чип ама не ми се види хубав, с моя колата и градско върви много по добре и харчи по малко. Какви са тия че не може да караш под 2000 оборота аз и на 6-та си карам в Софето
            Колега тук повечето си чешат езиците и всичко което казват не са го изпробвали ами кой разбрал кой неразбрал - само слухове
            Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

на моята трип компютъра също е много точен, засичал съм го пълно пълно адски много пъти, и дава разлика понякога по 0.1л/100 , което за мен е в рамките на статистическото отклонение
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Така значи вие пълните догоре, карате и накрая засичате така ли? Аз ви говоря за временния разход а не за разхода ви за 700-800км... Никога досега не сме го засичали с цял резервоар, така че тук нищо не мога да кажа, ама като си дам Reset и като покарам няколко километра всеки път различно показва и това ме нерви много. Разхода си седи на 11-12... рестартираш и после си отвива на 8,7-8,5... после пак зацикли.... Като я насмачкам никога не съм виждал някакъв висок разход от типа на 25-30...

Тая машинка щом показва средна скорост (хич не съм погледнал, че е avеrage speed) значи е още по-зле... Как може да карам 500км постоянно със 160-180км/ч (след рестартиране на PC-то) и да ми показва 58км/ч....?!

"2000 оборота" gigi мислиш ли, че се базикам?

Comment

Разхода си седи на 11-12... рестартираш и после си отвива на 8,7-8,5... после пак зацикли.... Като я насмачкам никога не съм виждал някакъв висок разход от типа на 25-30...
                  Колега то за това е средна стойност..... първо показва 8.7 и като почнеш да я настъпваш отива на към 11-12 което изглежда ти е средния разход... колкото и да я настъпвваш примерно като си минал 100 км компа не може да почне да ти отчита толкожа голям разход веднага....

Тая машинка щом показва средна скорост (хич не съм погледнал, че е avеrage speed) значи е още по-зле... Как може да карам 500км постоянно със 160-180км/ч (след рестартиране на PC-то) и да ми показва 58км/ч....?!
                  Каде за бога са тия 500 км дето може да подържаш тая скорост????? Само едно спиране на бензиностанцията и чакане на запалена кола зад някои да се наредиш на колонката ще ти костват поне 10-20 км/час от средната скорост....
                  Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                  Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Това което ти показва компютъра е среден разход на гориво или моментен разхода на гориво? Аз си мислех, че е моментен...

Е колко ще ти свали от скоростта това нещо? Аз ти казвам, че както карах на магистралата с тази скорост рестартирах компютъра по време на движение без да съм спирал и без да съм намалял (за 500км се поизхвърлих малко и послъгах... ), и си карах така доста дълго време с тази скорост, като компютъра не мръдна от 58км/ч. След бая километри пак го рестартирах и се оправи. Бъгава машинка, но не винаги. Не казвам, че е тотално неизползваема, защото не е така. Просто е бая мудна и понякога лъже.

Comment

Това което ти показва компютъра е среден разход на гориво или моментен разхода на гориво? Аз си мислех, че е моментен...

Е колко ще ти свали от скоростта това нещо? Аз ти казвам, че както карах на магистралата с тази скорост рестартирах компютъра по време на движение без да съм спирал и без да съм намалял (за 500км се поизхвърлих малко и послъгах... ), и си карах така доста дълго време с тази скорост, като компютъра не мръдна от 58км/ч. След бая километри пак го рестартирах и се оправи. Бъгава машинка, но не винаги. Не казвам, че е тотално неизползваема, защото не е така. Просто е бая мудна и понякога лъже.
                      Компютъра показва среден разход няма никъде моментен затова бъркаш. При мене всичко си е ок не съм засичал никакъв бъг досега. Ако искаш да ти покаже стойност от 25 примерно запали нека работи половин час на място и излез да я изцедиш 1-2пъти
                      А относно оборотите не че не вярвам, но явно просто чипа ти е скапан, защото доста често градско сменям точно около 2000 че даже и под това и нямам никакви ядове. Пак казвам ако трябваше сега да мисля за чип не бих се колебал и за момент, просто на мене много повече ми харесва колата чипосана

Comment

ЕЕеее най-накравя светлина в мрака! Кух съм признавам! Аз си мислех, че това е моментен разход...

Охх ще я смятаме какво ще правим с този чип....

Пак питам някакви идеи за съединител?

Comment

ЕЕеее най-накравя светлина в мрака! Кух съм признавам! Аз си мислех, че това е моментен разход...

Охх ще я смятаме какво ще правим с този чип....

Пак питам някакви идеи за съединител?
                          Както се светни също, че това е средна скорост.
                          Аз веднъж до Несебър съм правил 140км/ч средна скорост и половината хора не вярват, че това е възможно.
                          А ти си мисли, че може да направиш и повече

п.п. За първи път борд компютъра ми показа по-голям среден разход на резервоара от реалния такъв, който налях. По борд средния разход беше 7.0л/100км а реалния беше 6.7л/100км.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Добре де колеги на мойта кола ли и има нещо или аз не мога да карам?
                            София-Варна по борд комп 8.5 реално 8 а на връщане по борд 7.7 като средната скорост и двата случая беше 100. А между другото на отиване бях с еко елда от бензиностанцията на К. Величков и преди търговище светна лампата че има вода в навтата ама премигваше само и като я форсирах колата и загасна (лампата). Направо не мога да разбера как постигате такув малък разход 6.7.
                            Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                            Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

...Направо не мога да разбера как постигате такув малък разход 6.7.
                              Ами човекът е с друга кола просто Либрата е по-лека от 166, така че ....
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки
                                ...Направо не мога да разбера как постигате такув малък разход 6.7.
                                Ами човекът е с друга кола просто Либрата е по-лека от 166, така че ....
                                Сега като се прибирах от Търново , понеже спирах на Микре и от там си засекох ми даде 6.8 разход до София
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Working...
                                X